2011. március 1., kedd

Rozmaringos hekk

Sokszor egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel, kevés hozzávalóval és ráfordított idővel sokkal többet ér, mintha túlvariálnánk. Ezt a következő halas finomságot mindenképpen ebbe a kategóriába sorolnám. A rozmaring és az olíva olaj kettőse éppen elég ahhoz,hogy a hekkből fantasztikus halas fogást komponáljon.




Hozzávalók (2 személyre):
0,5 kg fagyasztott hekk

őrölt rozmaring
friss rozmaring (elhagyható)
olíva olaj
sütőpapír
citrom a tálaláshoz




  1. A hekket olvasszuk ki majd sózzuk be.
  2. Vágjunk le a sütőpapírból akkora darabokat, melyekbe egy nagyobb, vagy két kisebb halat be lehet majd csomagolni.
  3. Kevés rozmaringgal szórjuk meg a haldarabokat, majd helyezzük rá egyesével-kettesével a sütőpapírokra.
  4. Amennyiben van otthon friss rozmaring, tegyünk a halakra néhány levelet, majd locsoljuk meg olíva olajjal.
  5. Tekerjük össze a sütőpapírt a halakon, úgy mintha szaloncukrot csomagolnánk.
  6. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt süssük készre.
  7. Tartsuk még kb.10 perig a papírban a megsült halakat, majd fogyaszthatjuk.

4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Fantasztikus! És minden alkatrész van is otthon hozzá :-)

Mézesélet írta...

Akkor próbáld ki szerintem. Nekünk nagyon ízlett:)

Unknown írta...

Épp most ebédeltem sült hekket. Nagyon finom kaja. Jók a fotók tetszik a post.

Mézesélet írta...

Köszönöm, örülök, hogy tetszik! Egészségedre:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails