2011. március 14., hétfő

Brokkoli krémleves

Krémlevesekből az abszolút kedvencem a brokkoli krémleves. Ez a leves szerintem úgy a legfinomabb, ha tálaláskor a forró levesbe szórunk egy kis reszelt sajtot is. Nagyon finom tud lenni,  ahogy a sajt beleolvad a finom krémlevesbe.




Hozzávalók:
50 dkg brokkoli

2 dl tejföl
2 dl tejszín

  1. A brokkolit vágjuk össze nagyobb darabokra, majd annyi sós vízben, hogy elfedje, főzzük puhára. 
  2. A megfőtt brokkolit a vízzel együtt öntsük bele egy turmixolásra alkalmas edénybe. Adjuk hozzá a tejfölt és a tejszínt és botmixerrel turmixoljuk össze. Amennyiben még szükséges sózzuk meg.  
  3. Öntsük vissza abba az edénybe amelyikbe főztük és forraljuk össze az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails