Az elmúlt időszakban, többször, többféle májpástétom is készült a konyhámban. Ez a gombás variáció múlt héten került terítékre. Akár simán hidegen, akár melegszendvicsre is kiváló.
Hozzávalók:
2 szelet húsos szalonna (elhagyható)
50 dkg csirkemáj
25 dkg csiperke3 dkg vaj
2 közepes fej vöröshagyma
1,5 kk só
4 kk majoranna
2 kk bors
2 ek tejföl
- A májat mossuk meg és távolítsunk el róla a hártyákat és az eres részeket.
- A szalonnát kockázzuk fel és süssük zsírjára, majd keverjük hozzá a vajat.
- Adjuk hozzá a felkockázott hagymát és dinszteljük meg.
- Tegyük bele a májat, a feldarabolt gombát és a fűszereket. Főzzük össze, de ne túl sokáig csak addig, amíg a máj épp megpuhul.
- Várjunk amíg kicsit kihűl és adjuk hozzá a tejfölt.
- Botmixerrel keverjük össze az egészet.
További májpástétomok:
Natúr májpástétom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése