2011. március 10., csütörtök

Gombás májpástétom

Az elmúlt időszakban, többször, többféle májpástétom is készült a konyhámban. Ez a gombás variáció múlt héten került terítékre. Akár simán hidegen, akár melegszendvicsre is kiváló.


Hozzávalók:
2 szelet húsos szalonna (elhagyható)

50 dkg csirkemáj
25 dkg csiperke
3 dkg vaj
2 közepes fej vöröshagyma
1,5 kk só
4 kk majoranna
2 kk bors
2 ek tejföl

  1. A májat mossuk meg és távolítsunk el róla a hártyákat és az eres részeket.
  2. A szalonnát kockázzuk fel és süssük zsírjára, majd keverjük hozzá a vajat.
  3. Adjuk hozzá a felkockázott hagymát és dinszteljük meg.
  4. Tegyük bele a májat, a feldarabolt gombát és a fűszereket. Főzzük össze, de ne túl sokáig csak addig, amíg a máj épp megpuhul.
  5. Várjunk amíg kicsit kihűl és adjuk hozzá a tejfölt.
  6. Botmixerrel keverjük össze az egészet.

További májpástétomok:
Natúr májpástétom

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails