2012. december 11., kedd

Aszalt szilvával töltött rakott csirkemell

Azt hiszem, hogy akár a közelgő ünnepekkor is megállja a helyét a következő aszalt szilvával töltött húsos fogás, így jószivvel ajánlom mindazoknak, akik esetleg idő, vagy ötlethiány miatt még nem döntöttek a karácsonyi menüről.

Túl azon, hogy finom, rendkívül mutatós is és nem utolsó sorban azért is lehet jó választás, mert akár előre is el tudjuk készíteni. Igazság szerint még jobb is, ha úgy időzítjük, hogy tálalás előtt egy-két órával már megsüljön, mert úgy egész biztosan szépen tudjuk majd szeletelni.

Én egy szögletes sütőformában készítettem, de süthetjük akár őzgerincformában is.


Hozzávalók:
egy nagyobb csirkemell 
20 dkg aszalt szilva
20 dkg szeletelt bacon

20 dkg félkemény sajt

2 db tojás

2 dl tejszín
3 ek liszt
bors

  1. A csirkemellet kockázzuk fel és sózzuk, borsozzuk be enyhén (számítva arra, hogy a bacon is sós).
  2. A tojásokat keverjük ki a liszttel és a tejszínnel.
  3. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral. A baconszeletekkel tegyük a sütőpapírra és béleljük ki sütőformát keresztbe, úgy, hogy a forma szélein túllógjanak a baconok, hogy majd vissza lehessen hajtani a tetejére.
  4. Tegyük a hús felét a baconös rétegre egyenletesen.
  5. Tegyünk a húsrétegre egy réteg aszalt szilvát.
  6. Az aszaltszilvás rétegre tegyünk rá a maradék húsréteget.
  7. Öntsük le az egészet a tejszínes keverékkel.
  8. A sajtot szeleteljük fel és borítsuk be vele a tetejét.
  9. Borítsuk be az egészet a túllógó baconszeletekkel.
  10. Alufóliával lefedve 180 fokon süssük készre, a sütési idő végén vegyük le a fóliát és úgy süssük, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Miután megsült várjunk amíg kihűl, utána szépen szeletelhető!


2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz kis és biztosan finom! Hasonlót már készítettem őzgerincformában csak szilva nélkül, de a szilva csak fokozhatja az ízeket ennek a finomságnak!

Csilla Andi írta...

Hmm, nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails