2011. március 21., hétfő

Rozmaringos-narancsos kacsasült

Néhány hete a sóágyon sült csirkét rozmaringgal és naranccsal ízesítettem, mely nagyon kellemes ízt adott a húsnak.  Most, hogy kacsát sütöttem nem is volt kérdés, hogy újból ezzel a párossal fogom fűszerezni a sültet.


Hozzávalók:
2 kg-os kacsa
3 db narancs
2 szál rozmaring




  1. Mossuk meg és szárítsuk meg a kacsát. Sózzuk be, majd hagyjuk legalább 2 órát állni, hogy mindenhol átjárja a só.
  2. 2 db narancsot vágjunk félbe, és a 2 szál rozmaringgal együtt tegyük bele a kacsa gyomrába. A nyílást fogpiszkálóval tűzzük össze.
  3. 1 narancsot szeleteljünk fel és tegyük rá a kacsára, valamint mellé a szeleteket.
  4. Lefedve, 200  fokos sütőben süssük 2,5 órán át, majd vegyük le a fedőt 220 fokon süssük még 15  20 percig, hogy szépen megpiruljon a kacsánk bőre,

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails