2011. március 8., kedd

Baconbe tekert csirkemáj

Több oka is van annak, hogy miért szeretem a következő ételt. Nagyon egyszerű elkészíteni, más nem is kell hozzá, mint a máj és a bacon. Hidegen és melegen is fogyasztható, és akár előre is el lehet készíteni, nem kell feltétlenül frissen sütve tálalni.  Az Én mélyhűtőmben szinte mindig van fagyasztott máj és bacon is, így bevásárolnom sem szükséges, ha el szeretném készíteni.  


Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (friss vagy fagyasztott)
1 csomag (20 dkg) bacon

  1. A csirkemájat mossuk,meg a és távolítsuk el róla a felesleges hártyákat, ereket.
  2. A májakat vágjuk ketté, és minden darabot tekerjünk be körbe és alul 1-1 szelet baconnel. Sokan fogpiszkálóval is össze szokták tűzni, szerintem ez elhagyható.
  3. Helyezzük bele egy jénai tálba az összes körbetekert májat.
  4.  Lefedés nélkül süssük készre kb. 30 perc alatt 180 fokon.

3 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon fincsi,szeretjük mi is nagyon:-),nagyon szép a tálalás!

Mézesélet írta...

Köszönöm Ditta!

Gesztenye receptjei írta...

Nálunk is nagy kedvenc, amikor grillezünk, nem hiányozhat:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails