Mostanában többször is készítettem olyan ételeket, melyeket már évek óta tervezek kipróbálni, de aztán mindig elmaradtak. A házi puding készítés is ilyen volt Nálam. Nem mintha, hetente főztem volna itthon eddig pudingot... de azért néha-néha előfordult. Elsőként egy vaníliás változattal indítottam, és elmondhatom, hogy istenien sikerült. Nagyon egyszerű és nagyszerű dolog a puding készítés. Nagyjából 10-20 másodperccel tart több ideig az elkészítése, mintha kinyitnánk egy zacskó pudingport. Egy biztos, soha többet nem fogok kész pudingport venni.
Hozzávalók:
1 db vanília rúd
5 dl tej
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
folyékony édesítőszer (mézzel még finomabb lehet...!)
- A tojás sárgáját a keményítővel és egy kis tejjel keverjük ki simára.
- A vanília rúd belsejéből kikapargatott magokkal együtt forraljuk fel a tejet, és édesítsük ízlés szerint.
- A forró tejbe folytonos keverés közben adjuk hozzá a tojásos keveréket és az egészet addig kevergessük amíg besűrűsödik.
- Tetszőleges formájú poharakban edényekben dermesszük.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta! Ez az IGAZI vaníliás puding :)
Megjegyzés küldése