Ugyanis a vöröskáposzta valóságos ásvány- és vitaminbomba, van benne kálium, kalcium, foszfor, vas, jód, kén, valamint A-, B-, C- és U-vitamin. Többek között erősíti az immunrendszert, részt vesz a sejtek védelmében és regenerációjában, segít a máj méregtelenítésében, Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint az agyvérzés kockázatát, mivel meggátolja a vérrögök képződését. A káposzta növeli az étvágyat és javítja az emésztést. Étkezés után hosszabb ideig a jóllakottság érzetét kelti, ezért a fogyókúrázóknak is ideális táplálék.
A vöröskáposzta színét az antocián adja . Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az antocianinok védenek a rák ellen, javítják az agyműködést és elősegítik a szív egészségét is. Fogyasszuk minél gyakrabban ezt a nagyszerű zöldséget.
Hozzávalók:
1 kissebb fej vöröskáposzta
0,5 l tejföl
3 ek majonéz
balzsamecet
édesítőszer
só
mustár
- A káposztát reszeljük le vékony szeletekre. Sózzuk be kevés sóval. Hagyjuk kb fél óráig állni.
- A tejfölt a majonézzel, a mustárral, balzsamecettel illetve az édesítőszerrel keverjük ki simára.
- Keverjük bele a káposztát a majonézes szószba. Hűtsük le és fogyaszthatjuk.
5 megjegyzés:
Elkészítettem. Csodás és ropogós! Köszönöm a receptet.
Soha még nem készítettem lilakáposztával majonézes salátát, nagyon jó ötlet, kipróbálom:-))))
A mai napig ez az egyik kedvenc salátám Anikó! 3 hetente biztosan elkészítem, egyszerűen nem tudom megunni:)
Isteni...úristen...magában is és köretként is. Kedvenc lesz. Annyi, hogy én egy fél lila hagymával is megfejeltem, mert hagyma-fan vagyok. És egy pici borsot is őröltem rá:)))
Zsanett! örülök, hogy ízlett! biztos nagyon finom lehet így "extrán" is. Ez a saláta nekem is évek óta nagy kedvencem, öszi-téli időszakban rendszeresen készítem :)
Megjegyzés küldése