A maradék kaláccsal a legjobb dolog ami történhet az, az, ha rakott kalácsot készítünk belőle. Bevallom, Én nem maradékból készítettem, előre megfontolt rakott kalács készítés volt ez a javából...:) Amennyiben fokozni szeretnénk, tegyük pudingot is a tetejére, szerintem úgy az igazi.
Hozzávalók:
25 dkg szikkadt kalács
0,5 l tej
1 vaníliarúd
folyékony édesítőszer, vagy ízlés szerint más
mazsola ízlés szerint
- A kalácsot tépjük össze kisebb darabokra, majd tegyük bele egy tálba.
- A vaníliarúdból kapargassuk ki a magokat majd tegyük bele a tejbe a mazsolával együtt, és forraljuk össze az egészet. Ízesítsük ízlés szerint édesítőszerrel.
- Öntsük rá a tejet a kalácsra és keverjük össze, majd hagyjuk, hogy kalács magába szívja a tejet.
- Egy kisebb méretű tűzálló tálba tegyük bele az átitatott kalácsot.
- Alufóliával letakarva 200 fokon süssök kb fél óráig majd vegyük le a fóliát és hagyjuk megpirulni a tetejét.
2 megjegyzés:
Hasonlót én is készítettem már, kalácspuding néven. Ez nagyon jól néz ki!
Kedves Mézesélet
Nagyon jó és hasznos desszertet készítettél. Tervbe veszem hétvégére, hogy kalács sütés a program. Ezt kipróbálom! Azonban, Kérlek, nézz be hozzám, mert egy kis „ajándékot” szeretnék átadni neked. http://usubufood.blogspot.com/2011/03/dijak-es-teli-alom.html
Megjegyzés küldése