2011. március 22., kedd

Rakott kalács

A maradék kaláccsal a legjobb dolog ami történhet az, az, ha rakott kalácsot készítünk belőle. Bevallom, Én nem maradékból készítettem, előre megfontolt rakott kalács készítés volt ez a javából...:) Amennyiben fokozni szeretnénk, tegyük pudingot is a tetejére, szerintem úgy az igazi.




Hozzávalók:
25 dkg szikkadt kalács
0,5 l tej
1 vaníliarúd
folyékony édesítőszer, vagy ízlés szerint más
mazsola ízlés szerint




  1.  A kalácsot tépjük össze kisebb darabokra, majd tegyük bele egy tálba.
  2. A vaníliarúdból kapargassuk ki a magokat majd tegyük bele a tejbe a mazsolával együtt, és forraljuk össze az egészet. Ízesítsük ízlés szerint édesítőszerrel.
  3. Öntsük rá a tejet a kalácsra és keverjük össze, majd hagyjuk, hogy kalács magába szívja a tejet.
  4. Egy kisebb méretű tűzálló tálba tegyük bele az átitatott kalácsot.
  5. Alufóliával letakarva 200 fokon süssök kb fél óráig majd vegyük le a fóliát és hagyjuk megpirulni a tetejét.

2 megjegyzés:

Mónika írta...

Hasonlót én is készítettem már, kalácspuding néven. Ez nagyon jól néz ki!

Foodafok írta...

Kedves Mézesélet
Nagyon jó és hasznos desszertet készítettél. Tervbe veszem hétvégére, hogy kalács sütés a program. Ezt kipróbálom! Azonban, Kérlek, nézz be hozzám, mert egy kis „ajándékot” szeretnék átadni neked. http://usubufood.blogspot.com/2011/03/dijak-es-teli-alom.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails