2011. március 26., szombat

Pikáns-mustáros tarja

Aki szereti a pikáns ízeket, nem fog csalódni, ha elkészíti a következő ételt. Ideális vendégváró fogás is lehet, hiszen remekül elő lehet készíteni, és amíg sül a hús, maradhat idő egyéb dolgokra is. Mi salátával fogyasztottuk, mely remekül illet hozzá.


 


Hozzávalók:
1 kg sertés tarja

bors
chili
mustár
3 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olaj




  1. A tarját szeleteljük fel vastagabb szeletekre. (ne klopfoljuk!)
  2. Sózzuk, valamint borsozzuk meg mindkét oldalukat és szórjuk rá egy kis chilit is.
  3. A hússzeleteket kenjük be mustárral, majd tegyük bele egy tálba, és öntsünk rá annyi olajat, hogy teljesen ellepje. Legalább egy éjszakán keresztül pácoljuk hűtőszekrényben.
  4. Egy serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalról, de csak annyira, hogy sült kéreg képződjön rajta. A hús szeleteket tegyük bele egymás mellé egy tepsibe.
  5. Karikázzuk fel e hagymát, és fonnyasszuk meg abban a serpenyőben, melyben a húst is sütöttük.  A végén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is, és néhány percig süssük össze.
  6. Tegyük a hagymát a hússzeletek tetejére.
  7. Lefedve, 200 fokon süssük készre, amikor megsült pirítsuk meg a tetejét.

1 megjegyzés:

bilbaoo írta...

Ez Jóóóóóóóó!
Ezt ki fogom próbálni, úgyis nagy oldalas fan vagyok! A cigánypecsenye is érdekes megoldás, azt is elolvastam, azt is kipróbálom, épp áll a hűtőben pár szelet fűszerezett tarja, a mustáros pácot megcsinálom reggel korán, délig benne hagyom hűtve és máris megvan az ebéd.
Remek, köszönet a receptekért!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails