Hozzávalók:
1 kg sertés tarja
só
bors
chili
mustár
3 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olaj
- A tarját szeleteljük fel vastagabb szeletekre. (ne klopfoljuk!)
- Sózzuk, valamint borsozzuk meg mindkét oldalukat és szórjuk rá egy kis chilit is.
- A hússzeleteket kenjük be mustárral, majd tegyük bele egy tálba, és öntsünk rá annyi olajat, hogy teljesen ellepje. Legalább egy éjszakán keresztül pácoljuk hűtőszekrényben.
- Egy serpenyőben, nagy lángon, kevés olajon süssük meg a hússzeleteket mindkét oldalról, de csak annyira, hogy sült kéreg képződjön rajta. A hús szeleteket tegyük bele egymás mellé egy tepsibe.
- Karikázzuk fel e hagymát, és fonnyasszuk meg abban a serpenyőben, melyben a húst is sütöttük. A végén adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is, és néhány percig süssük össze.
- Tegyük a hagymát a hússzeletek tetejére.
- Lefedve, 200 fokon süssük készre, amikor megsült pirítsuk meg a tetejét.
1 megjegyzés:
Ez Jóóóóóóóó!
Ezt ki fogom próbálni, úgyis nagy oldalas fan vagyok! A cigánypecsenye is érdekes megoldás, azt is elolvastam, azt is kipróbálom, épp áll a hűtőben pár szelet fűszerezett tarja, a mustáros pácot megcsinálom reggel korán, délig benne hagyom hűtve és máris megvan az ebéd.
Remek, köszönet a receptekért!
Megjegyzés küldése