Így ünnepek után, vagy újévkor egy könnyebb fogás lehet a következő vöröslencse saláta. Hírtelen jött az ötlet az elkészítéséhez, Mi magvas bundában sült pulykamellhez fogyasztottuk! Nálam nem utoljára készült...
Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
2 babérlevél
1 tojássáárgája
étolaj
só
tejföl
mustár
nyírfacukor, vagy egyéb cukor
tejföl
- A vöröshagymát kockázzuk fel apróra. A fokhagymát zúzzuk össze.
- Kevés olíva olajon dinszteljük meg a vöröshagymát és futtassuk meg a fokhagymát.
- A megmosott lencsét és a babérleveleket, 1 kk mustárt és a sót adjuk a hagymához és öntsük fel kevés vízzel. Annyi víz kell csak hozzá, amit elfő, így adagolhatjuk több lépésben is.
- Hagyjuk a lencsét megfőni kb.10-15 perc alatt. Amennyiben esetleg sok vizet adtunk hozzá szűrjük le, majd hűtsük le.
- A tojássárgáját tegyük keverőtálba és állandó keverés mellett az olajat - lassan, kezdetben szinte cseppenként adagolva- habverővel keverjük hozzá.
- Ízesítsük a majonézt sóval, cukorral, mustárral, majd keverjük hozzá tejfölt és adjuk hozzá a kihűlt lencsét.
- Lehűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése