2011. december 29., csütörtök

Majonézes vöröslencse saláta

Így ünnepek után, vagy újévkor egy könnyebb fogás lehet a következő vöröslencse saláta. Hírtelen jött az ötlet az elkészítéséhez, Mi magvas bundában sült pulykamellhez fogyasztottuk! Nálam nem utoljára készült...




Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
2 babérlevél
1 tojássáárgája
étolaj

tejföl
mustár
nyírfacukor, vagy egyéb cukor
tejföl



  1. A vöröshagymát kockázzuk fel apróra. A fokhagymát zúzzuk össze.
  2. Kevés olíva olajon dinszteljük meg a vöröshagymát és futtassuk meg a fokhagymát.
  3. A megmosott lencsét és a babérleveleket, 1 kk mustárt és a sót adjuk a hagymához és öntsük fel kevés vízzel. Annyi víz kell csak hozzá, amit elfő, így adagolhatjuk több lépésben is.
  4. Hagyjuk a lencsét megfőni kb.10-15 perc alatt. Amennyiben esetleg sok vizet adtunk hozzá szűrjük le, majd hűtsük le.
  5. A tojássárgáját tegyük keverőtálba és állandó keverés mellett az olajat - lassan, kezdetben szinte cseppenként adagolva- habverővel keverjük hozzá.
  6. Ízesítsük a majonézt sóval, cukorral, mustárral, majd keverjük hozzá  tejfölt és adjuk hozzá a kihűlt lencsét.
  7. Lehűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails