2011. július 25., hétfő

Tejfölös uborkasaláta

Említettem már, hogy az utóbbi időben igencsak átalakult a táplálkozásunk. Jó példa, hogy még a klasszikus uborkasalátát is máshogyan készítem mint régebben. Édesítésre, mint szinte mindenhez nyírfacukrot használtam. Az ecetek közül az egyik kedvencen az almaecet, így ez a saláta is ezzel készült most..




Hozzávalók:
2 db kígyóuborka
3 dl sűrű tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 ek almaecet
1 ek nyírfacukor

pirospaprika és olíva olaj a tálaláshoz




  1. Az uborkákat mossuk meg és szeleteljük össze vékonyan.
  2. A felszeletelt uborkát sózzuk be és hagyjuk kb 20 percet állni.
  3. A tejfölt keverjük össze az almaecettel valamint a nyírfacukorral.
  4. A fokhagymát zúzzuk össze és keverjük hozzá a tejfölhöz.
  5. Az uborkából nyomkodjuk kis a sós levet és keverjük a tejfölhöz.
  6. Tálaljuk pirospaprikával megszórva, olívaolajjal meglocsolva, jól lehűtve.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails