Bátran ajánlom Mindenkinek a következő sajttekercs elkészítését. Nagyon finom, és nem utolsó sorban rendkívül mutatós étel is!
Emlékszem, évekkel ezelőtt, amikor először láttam, hogy hogyan készül a sajttekercs nagyon meglepődtem..... ugyanis nem is gondoltam volna, hogy a sajtot ki lehet nyújtani. Más nem is kell hozzá, mint az, hogy előtte hagyjuk forró vízben megpuhulni.
Hozzávalók:
20 dkg eidámi sajt
1 doboz kocka sajt
10 dkg krémsajt
hagyma tetszőlegesen (Én 4 most db újhagyma zöld részét használtam)
10 dkg sonka
8 db savanyú uborka
- Forraljunk fel egy lábasban vizet. A edámi sajtot tegyük bele a forró vízbe, és fedjük le. Kb 20 percig hagyjuk a vízben a sajtot megpuhulni.
- A hagymát szeleteljük fel apróra, majd keverjük ki krémesre a kocka sajttal és a krémsajttal.
- Az uborkát szeleteljük fel -hosszanti irányban- vékony szeletekre.
- A sajtot vegyük ki a vízből és nyújtófával nyújtsuk ki téglalap alakúra. Fontos, hogy ehhez mindent készítsünk elő, mert gyorsan kell dolgoznunk nehogy a sajt idő előtt megszilárduljon.
- Mikor kihűlt a sajt, kenjük rá a krémet. Tegyük rá a sonkát és az uborkát, majd tekerjük össze.
- Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe, utána szépen tudjuk majd szeletelni.
4 megjegyzés:
Nagyon guszta lett!
Egy időben nálunk szinte kötelező volt húsvét és szilveszter alkalmával elkészíteni. De aztán annyira megromlott a sajtok nagy részének a minősége,hogy egyszerűen nem találtam megfelelőt,nem tudtam kinyújtani. Szakadt, lyukadt, minden baja volt. :((
Aztán feladtam, már jó ideje csináltam. Pedig imádjuk.
Köszönöm! Próbáld ki eidamiból, nagyon szépen lehetett nyújtani.
Sziasztok!
A sajtot csak magában rakjam be a vízbe?
Vagy csomizzam be valamibe?
Válaszotokat előre is köszönöm:
Hugi
Szia Hugi! csak magában kell beletenni.
Megjegyzés küldése