A hétvégén az Epres pohárdesszert mellet a következő finomságot készítettem még. Jól sikerült túrótorta lett a végeredmény. Ajánlom azoknak, akik egy nagyon könnyű, igazán kellemes nyári desszertet szeretnének készíteni!
Hozzávalók:
0,5 kg krémes tehéntúró (Lidl)
0,5 kg sovány túró
450 g joghurt
1 vaníliarúd
12 lap zselatin
50 dkg eper
folyékony édesítőszer
- A joghurthoz adjuk hozzá a vanílarúd kikapargatott magjait és lassú lángon kezdjük el összemelegíteni. Adjuk hozzá a krémes túrót, és az összetört túrót is, és melegítsük össze az egészet. Ne forraljuk!
- Édesítsük ízlés szerint.
- A zselatin lapokat áztassuk néhány percig hideg vízben, majd keverjük el a túrós masszában.
- Várjunk amíg kihűl és egy kicsit kezd dermedni.
- Tegyük át a túrós masszát egy tortaformába (Én 26 cm-eset használtam)
- Az epreket vágjuk össze nagyobb darabokra és tegyük bele a krémbe egyenletesen elosztva. Nyomkodjuk le az epreket annyira, hogy elmerüljenek a krémben:)
- Hűtőszekrényben dermesszük egy éjszakán keresztül.
1 megjegyzés:
Jajj nekem!
Joghurt, turo, szamoca,
jol jonne a pocakba...
Megjegyzés küldése