Hozzávalók (6 db zsemléhez):
20 dkg Bl 80-as liszt
20 dkg Master Mix
2 tojás
40 g olvasztott vaj
1,5 dl tej
175 g tejföl
150 g joghurt
1 kk só
1 ek édesítőszer
'/4 kk kanál cukor
3 g élesztő
szezámmag a tetejére
- 1,5 dl tejbe tegyük bele a 1/4 kk cukrot, és melegítsük fel langyosra. Futtassuk meg benne az élesztőt.
- A liszthez adjuk hozzá a master mixet, a sót, az édesítőszert és keverjük el.
- Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, 1 db tojást, a joghurtot, a tejfölt és az egészet kézzel vagy géppel dagasszuk össze. Amennyiben még szükséges adjunk hozzá tejet, vagy lisztet. A lényeg, hogy egy lágy jól formázható tésztát kapjunk. Kelesztőtálban lefedve hagyjuk megkelni.
- A megkelt tésztából formázzunk meg 6 db zsemlét és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
- Permetezzük le a megformázott zsemléket vízzel és hagyjuk kb. a duplájára kelni.
- Verjünk fel 1 tojást és a megkelt zsemlék tetejét és oldalait kenjük be vele alaposan, majd szórjuk meg szezámmaggal a zsemlék tetejét.
- 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.
1 megjegyzés:
Fincsi :)
Megjegyzés küldése