A héten elhatároztam, hogy a mélyhűtőmben található utolsó adag szilvából valamilyen nagyon finom süteményt fogok készíteni. Jöttek-mentek a gondolatok a fejemben az ideális desszertről, de aztán végül elvettem az összes ötletemet. Az ok pedig az volt, hogy igazából állandóan Anyukám szilvás süteménye járt a fejemben. Rá kellett jönnöm, hogy számomra ugyanis ez az igazi szilvás sütemény. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy az eredeti receptben található olajat vajjal helyettesítettem, valamint a finomlisztet cseréltem le egy szénhidrát szegényebb verzióra.
Hozzávalók:
4 dl kefir
2 nagy tojás
10 dkg olvasztott vaj
1 csomag sütőpor
folyékony édesítőszer
1,5 dl Master Mix
1,5 dl graham búzaliszt
A tojást, a kefirt, az olvasztott vajat és a sütőport keverjük krémesre.
- Adjuk hozzá a lisztet, a master mixet, és keverjük el. Édesítsük ízlés szerint.
- Öntsük ki a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és simítsuk el egyenletesre. A tészta tetejére tegyük rá a szilvákat. Egy kiskanállal nyomkodjuk bele a gyümölcsöt enyhén a tésztába
- Előmelegített sütőben süssük 180 fokon kb. 50 percig.
6 megjegyzés:
Jajj,de jól néz ki!
És milyen jól tetted!! Nagyokat nyelek :-/
húúh, most lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de mi az a master mix????
köszi Sandra G.
Köszönöm!
Sandra! ez egy szénhidrátcsökkentő -magas rost és fehérjetartalmú- keverék. Tudod, mostanában nagyon odafigyelek az ételek szénhidrátttartalmára és amit lehet lecsökkentek.
köszi, megyünk jövő héten haza Magyarországra, meg fogom nézni, nem is hallottam még róla...
Hú, most találtam rá erre a receptedre, már sül...:)
Megjegyzés küldése