Hozzávalók:
0,5 kg túró
90 dkg joghurt
10 lap zselatin
1 vaníliarúdfolyékony édesítőszer
50 dkg eper
- A joghurthoz adjuk hozzá a vanílarúd kikapargatott magjait és lassú lángon kezdjük el összemelegíteni. Adjuk hozzá a túrót és melegítsük össze az egészet. Ne forraljuk!
- Édesítsük ízlés szerint.
- A zselatin lapokat áztassuk néhány percig hideg vízben, majd keverjük el a túrós masszában.
- Várjunk amíg kihűl és egy kicsit kezd dermedni.
- Tegyük át a túrós masszát egy tálba
- Az epreket vágjuk össze nagyobb darabokra és tegyük bele a krémbe egyenletesen elosztva. Nyomkodjuk le az epreket annyira, hogy éppen elmerüljenek a krémben.
- Hűtőszekrényben dermesszük egy éjszakán keresztül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése