2011. április 10., vasárnap

Epres pohárdesszert

Aki egy nagyon könnyű, gyorsan elkészíthető epres finomságra vágyik, annak feltétlenül ajánlom a következő receptet. Egyszerűen isteni finom...a vanília és az eper ismét jól vizsgázott!




Hozzávalók:
1 vaníliarúd
25 dkg túró
5 dl tejföl
2 dl tejszín
folyékony édesítőszer
4 lap zselatin
15-20 dkg eper


  1. A túrót törjük össze, majd keverjük el a tejföllel. Adjuk hozzá a vanílarúd kikapargatott magjait és  lassú lángon melegítsük össze. Ne forraljuk!
  2. Édesítsük ízlés szerint.
  3. A zselatin lapokat áztassuk néhány percig hideg vízben, majd keverjük el a túrós masszában.
  4. Az epreket vágjuk össze kisebb darabokra  és keverjük el a krémben.
  5. A tejszínt verjük habbá, majd lazán keverjük hozzá az epres krémhez.
  6. Töltsük ki poharakba, majd tegyük hűtőszekrénybe. 3-4 óra múlva fogyaszthatjuk.

2 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Gyönyörűen néznek ki!

Mézesélet írta...

Köszönöm Ditta!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails