2010. november 4., csütörtök

Joghurtos-kókuszos panna cotta

A mézes-vaníliás panna cotta nagyon gyorsan elfogyott, és akkora sikere volt, hogy ismétlést kívánt. Tejszín viszont már sajnos nem volt itthon, és  ünnepnap lévén nem is próbálkoztam a beszerzésével. Ezek után az itthon található alapanyagokból kreáltam a következő desszertet.




Hozzávalók:

8 dl natúr joghurt (természetesen lehet bolti is)
1 dl tej
1 dl tejszín
6 ek cukor
4 ek kókuszreszelék
30 g zselatinpor

  1. A joghurtot, a tejet és a tejszínt öntsük bele egy lábasba. Tegyük hozzá a cukrot valamint a kókuszreszeléket. Keverjük el, és melegítsük össze az egészet, de ne forraljuk.
  2. A zselatinport keverjük el egy kevés vízzel majd tegyük bele a felmelegített alapba és keverjük össze az egészet.
  3. Töltsük ki tetszőleges formájú edényekbe, poharakba.
6-8 órát tartsuk hűtő szekrényben, majd fogyaszthatjuk. Amennyiben ki kívánjuk borítani az edényből (Én így tettem) tartsuk az edényt fél percre melegvíz alá, és szépen ki fogjuk tudni borítani.
Tálaláskor szórjuk meg kókuszrezelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails