- eperkészítmény
- cukor
- folyékony cukor
- glükóz-fruktóz szirup
- stabilizátorok(módosított kukoricakeményítő, karragén)
- aroma
- savanyúságot szabályozó anyagok (trikalcium-citrát, trinatrium-citrát)
- hordozók (kalcium-klorid, kalcium-karbonaáok)
- színezék (kárminsav)
- murokrépalé koncentrátum
- pektin-metil észteráz
- sovány tejpor
- tejfehérjék
- élő joghurtkultúra
- természetesen nyomokban mogyorót egyéb dióféléket tojást és glutént tartalmazhat!!!
Az előbbi felsorolás az egyik legnagyobb márkájú epres joghurt összetevőit tartalmazza.
Húha! elég volt begépelni. Viszonylag ritka az a recept ami ennyi összetevőből áll, arról nem is beszéljünk, hogy a feléről az átlagember az se tudja, hogy mi is valójában.
Régóta motoszkált a fejemben, hogy itthon készítsek joghurtot. A hétvégén sor került rá, a végeredmény pedig tökéletes lett. Bárkinek szívesen ajánlom, hogy készítse el, annyira egyszerű, hogy elrontani se lehet.
Hozzávalók:
1 liter tej
125 g joghurt
- A tejet forraljuk fel. Legjobb házi tejet használni, de működik a bolti változattal is. Egy biztos, minél jobb minőségű a tej, annál finomabb joghurtot kapunk.
- Hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni a tejet, majd keverjük bele a joghurtot.
- Tartsuk a készülő jughortot langyos, vagy legalább szobahőmérsékletű helyen (pl. fűtőtest tetején)
- Miután 12-14 óra alatt elkészül a joghurt adagoljuk és tegyük hűtő szekrénybe. Tetszés szerint ízesítsük mézzel, lekvárral, gyümölccsel. Esetleg aki nagyon szereti murokrépa levet és pektin-metil észterázt is tehet hozzá:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése