2010. november 29., hétfő

Pita

Gyrost készítettem a hét végén. Ehhez természetesen magam sütöttem meg pitákat is.




Hozzávalók:
50 dkg BL 80  liszt
2,5 dl langyos víz
1 dl savó (helyettesíthető vízzel)
2 tk. só
3 ek. olívaolaj
1 tk. cukor
3 dkg élesztő

  1. A keverjük össze a hozzávalókat és dagasszunk belőle lágy tésztát.
  2. Szórjuk meg a tetejét lisztel és meleg helyen kelesszük legalább 1 órán keresztül.
  3. Formázzuk 8 cipót a megkelt tésztából, majd egy deszkán vizes konyharuhával letekerve hagyjuk tovább kelni még legalább fél órát.
  4. Melegítsük fel a sütőt 250 fokra. A sütőbe tegyük be azt a tepsit, vagy lapot is amiben sütni fogjuk a pitákat, hogy eleve magas hőmérsékletről kezdjük majd a sütést.
  5. A cipókat nyújtsuk ki  3-4 mm vastagságúakra és pihentessük 10 percig.
  6. Húzzuk ki gyorsan a sütőt, és dobjuk be sülni a pitákat 4-5 percre. Én egyszerre 2 db-ot sütöttem.meg. Látni fogjuk, hogy szinte azonnal fel fog jönni a tészta, és szépen ki fog alakulni a pitán a "zsebecske" amit meg tudunk tölteni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails