Most belecsempésztem a pizza tésztába is, és nagyon jó lett a végeredmény. Szerintem gyorsabban és "szebben" kelt meg tőle a tészta.
Hozzávalók:
20 dkg BL 55-ös liszt
25 dkg BL 80-as liszt (működik csak BL 55-el, vagy BL 80-al is)
1 dl tej
1,5 dl víz
0,5 dl savó
2 dkg élesztő
1 kk cukor
1 kk só
3 ek oilva olaj
1 kk oregano
- A tejet öntsük ki egy pohárba és tegyük bele a cukrot, majd melegítsük fel (Én a mikroban szoktam) langyosra. Morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük el. Lehetőség szerint langyos helyre tegyük amíg nem kezd el dolgozni az élesztőnk.
- A liszteket szitájuk bele egy olyan edénybe, ami a későbbiekben alkalmas lesz kelesztésre. A lisztet érdemes ilyenkor egy pár percre bedobni a mikróba ugyanis ha langyos liszttel indítunk, hamarabb indul el majd a tészta kelése.
- Öntsük a vizet és a savót a liszthez, majd adjuk hozzá az olíva olajat, az oreganót és a sót is. Ezután már csak a felfutott élesztőt kell hozzáadni (Nekem általában eddigre fel szokott futni)
- Dagasszuk össze a tésztát kézzel vagy géppel és leszórva liszttel, letakarva hagyjuk megkelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése