Hozzávalók:
2 kg bőrös karaj
20 dkg aszalt szilva
2,5 dl száraz fehér bor
pár szál friss rozmaring
só
só
- Az asztalt szilvát áztassuk be a borba.
- A hús bőrét irdaljuk be kereszt irányban egy éles késsel, de csak a bőrt, az alatta levő zsírréteget ne.
- A karajt szúrjuk át mindkét végéről egy késsel, majd dugjuk át rajta egy főzőkanál nyelét.
- A szilvát töltsük bele a karajba a hús mindkét végéről. Amennyiben szükséges a főzőkanállal is segíthetünk jól belenyomkodni a szilvát.
- Sózzuk be húst minden oldalról, majd öntsük rá a bort, amiben áztattuk a szilvát.
- Friss rozmaringgal minden oldalról tűzködjük meg a húst.
- Tegyük bele egy nagyobb jénai tálba a húst, és egy éjszakára tegyük be a hűtőbe.
- Öntsünk egy serpenyőbe olíva olajat, majd forrósítsuk fel. A húst minden oldalról süssük át benne, pont csak annyira, hogy egy kéreg képződjön a hús oldalán.
- Tegyük vissza húst a jénaiba és fedjük le.
- 150 fokon süssük kb 2,5 órán keresztül, majd 180 fokon még 45 percig.
- Amikor már megpuhult a hús vegyük le a jénai tetejét és hagyjuk, hogy a bőrös rész megpiruljon.
- Hagyjuk a húst kihűlni, utána tudjuk gyönyörűen tetszőleges vastagságúra szeletelni.
2 megjegyzés:
Hát ez nagyon gusztusosan néz ki! :-)
Köszönöm, és legalább ennyire finom is...!
Megjegyzés küldése