El kell, hogy mondjam, hogy szinte már minden itthon kapható joghurtot kipróbáltam az oltáshoz. Nekem a Dini, illetve a Tesco saját márkájú joghurtja jött be a legjobban.. Érdekes, de Én az olcsóbb joghurtokból tudtam mindig jobb minőséget előállítani. Vajon miért van ez? Épp az ellenkezőjét várnám...
Hozzávalók:
2 liter legalább 2,8%-os nem tartós tej
1 kis doboz natúr joghurt
- A tejet forraljuk fel., majd hagyjuk szoba hőmérsékletűre hűlni.
- Keverjük bele a joghurtot.
- Tartsuk a készülő joghurtot szoba hőmérsékletű helyen 20-24 óráig. Ennyi idő alatt a tej teljesen át fog menni joghurtba
- Tegyük be hűtőszekrénybe 24 órára, így még tovább fog sűrűsödni
- Egy nagyobb szűrőt tegyünk bele egy edénybe és terítsünk bele egy lazább szövésű konyharuhát. Öntsük bele a joghurtot, és 12-24 órát csepegtessük, attól függően, hogy milyen sűrűségű joghurtot szeretnénk. Mi jobban szeretjük a sűrűbb joghurtot, ezért Én egy napig szoktam hagyni.
- A joghurtot gyümölccsel, mézzel, lekvárral, müzlivel stb. ízesíthetjük tetszés szerint.
A kicsöpögött savót ne öntsük ki, remekül fel lehet készíteni különféle kelt tészták készítésesnél.
Pizza tészta savóval
Pogácsa savóval
Pita
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése