Most, hogy nehogy valami közbejöjjön egyenesen a gépbe írtam fel a a hozzávalókat. Új fényképeket is készítettem, mivel a húsvétkor készült képek már nagyon nem aktuálisak, ugyanis a stanglik hátterében piros tojások sorakoznak:)
Maga a stangli szerintem amúgy egyszerűen tökéletes. Nem akarom agyondicsérni, de meg kell, hogy mondjam, hogy csökkentett szénhidráttartalmú péksütemény/kenyér kategóriában nem ettem még ettől jobbat.
Hozzávalók:
30 dkg liszt (BL 80)30 dkg Master Mix
2 ek burgonyapehely
0,5 kk fruktóz, vagy "negyedkanál" cukor
2 csapott kk só
3 dkg élesztő
5 dkg vaj
2 dl tej
1,5 dl víz
0.75 dl savó
sajt a tetejére
- 1 dl tejbe tegyük bele a cukrot, és melegítsük fel langyosra. Futtassuk meg benne az élesztőt.
- A liszteket keverjük össze.
- A lisztekhez adjuk hozzá a burgonyapelyhet, a sót, a vajat, a vizet, a savót és a további 1 dl tejet.
- Az egészet kézzel vagy géppel dagasszuk össze, ha esetleg még szükséges adjunk hozzá vizet, vagy lisztet. A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Szórjuk le a tetejét lisztel, és kelesztőtálban lefedve hagyjuk megkelni.
- A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb fél cm vastagságúra, 25 cm x 16 cm nagyságúra, és tekerjük fel hosszában (mint pl. a rétest..:)
- A feltekert tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyjuk kb. 40 perc alatt a duplájára kelni.
- A megkelt tésztát vagdaljuk be késsel harántirányban. Permetezzük le vízzel, és szórjuk meg reszelt sajttal.
- 200 fokos előmelegített sütőben süssük készre kb 15 perc alatt.
4 megjegyzés:
Szia!
Ez is update 1-es? Azért kérdezem, mert sok helyen látom hogy a fehér lisztet keverik a master mix-szel, és írják hogy update? Vagy szabad keverni, nem számít hogy van benne fehér liszt is?
Anna
Igen! 1 -esnek számít, mert a master mix-el 50 százalékkal csökkentve van a szénhidráttartalma. A master mixet nyugodtan lehet 50 százalékban keverni, úgy még éppen 1-es marad.
Hello! Lenne egy kérdésem. Valóban csak 15 percig kell sütni? Köszi
Szia,
Igen, ha írom a sütési időt, akkor Nálam ennyi idő alatt készült el az tuti:) Azonban ahogy tapasztaltam, ahány sütő, annyi fajta.... de lehet látni a színén ha kész, vagy leellenőrízheted egy késsel, hogy megsült-e.
Megjegyzés küldése