Hozzávalók:
25dkg liszt
25 dkg Master Mix
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
1kk fruktóz vagy "negyedkanál"
3dl kefir
2 tojás
só
olaj a sütéshez
- A langyos tejbe tegyük bele a fruktózt, és futtassuk meg benne az élesztőt.
- A liszteket keverjük össze.
- A liszthez adjuk hozzá a felfutatott élesztőt, a többi tejet, a kefírt és a tojásokat. Sózzuk ízlés szerint.
- Kézzel vagy géppel dagasszuk össze a tésztát.
- Keleszük legalább 1 órán keresztül hűtőszekrényben.
- Étolajos, vagy vizes kézzel formáljunk a tésztából zsemléket, majd húzzuk ki kerek formára a lángosokat.
- Forró olajban, kis lángom süssük világosra vagy aranybarnára a lángosokat ízlés szerint.
Ez a lángostészta napokig eláll hűtőszekrényben. Tároljuk úgy, hogy lefedjük és a tetejére öntsünk kevés olajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése