2011. június 17., péntek

Citromfagylalt

Az eredeti tervem az volt, hogy ma este a még múlt héten készült lángos receptet fogom ide feltölteni. Aztán miután ma este megkóstoltam ezt az elkészült citromfagyit, módosítottam az eredeti tervemen, mert nagyon-nagyon jól sikerült. Így hát gyorsan le is fényképeztem, hátha valaki kedvet kap és elkészíti még akár ezen a hétvégén! Azt kell, hogy mondjam, hogy ez valami isteni, aki szereti a citromfagyit, nem fog csalódni.!



Hozzávalók:
2 db citrom húsa és leve
2 dl tejszín
300 g joghurt
3 dl tej
folyékony édesítőszer

Update: Ez a fagyi időközben az egyik kedvencünkké vált, nagyon sokszor készítettem már. A citromok nagyságától és savanyúságától függően valamikor több citromot használok hozzá.



  1. A citromok levét citromfacsaróval csavarjuk ki. A citromok levét és a húsát tegyük bele egy edénybe.
  2. Öntsük hozzá a tejszínt, a joghurtot, és a tejet.
  3. Keverjük össze, majd édesítsük ízlés szerint.
  4. Töltsük a masszát fagyigépbe, és készítsük el a géppel a fagylaltot.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails