Hozzávalók:
60 dkg liszt (BL 80)
3 ek burgonyapehely
1 kk cukor
2 csapott kk só
2 dkg élesztő
5 dkg vaj
2 dl tej
1,5 dl víz
0,75 dl savó
- 1 dl tejbe tegyük bele a cukrot, és melegítsük fel langyosra. Futtassuk meg benne az élesztőt.
- A lisztet szitáljuk át, majd melegítsük fel a mikróban langyosra. A melegítés akár el is hagyható, Én szeretek így dolgozni, mert hamarabb indul el a kelesztési folyamat.
- A liszthez adjuk hozzá a burgonyapelyhet, a sót, az olvasztott vajat, a vizet, a savót és a további 1 dl tejet.
- Az egészet kézzel vagy géppel dagasszuk össze, ha esetleg még szükséges adjunk hozzá vizet, vagy lisztet. A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk. Szórjuk le a tetejét lisztel, és kelesztőtálban lefedve hagyjuk megkelni.
- A megkelt tésztát nyújtsuk ki kb fél cm vastagságúra, 25 cm x 16 cm nagyságúra, és tekerjük fel hosszában (mint pl. a rétest..:)
- A feltekert tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és hagyjuk kb. 40 perc alatt a duplájára kelni.
- A megkelt tésztát vagdaljuk be késsel harántirányban. Permetezzük le vízzel, és szórjuk meg reszelt sajttal.
- 200 fokos előmelegített sütőben süssük készre kb 15 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése