2011. június 6., hétfő

Cukkinis saslik

A múlt hét nem a főzés jegyében telt Nálam. Azért persze készítettem néhány ételt, de fotózni, és blogot írni már egyáltalán nem maradt időm. Mivel még a szombat is nagyon programdúsra sikeredett,  így mindenképpen valami egyszerűen elkészíthető ebédben gondolkodtam. Szerencsére eszembe villant, hogy milyen régen volt már saslik és minden alapanyag is adott volt az elkészítéséhez. Érdekes, de most egyáltalán nem kívántam a fűszeres ízeket, így a són és az olíva olajon kívül nem használtam semmit se ízesítésre. Nagyon finom volt így is, de természetesen fűszerezhetjük ízlés szerint.




Hozzávalók:
cukkini
vöröshagyma
sertés comb

olíva olaj
pálca a felfűzéshez
  1. A húst vágjuk össze nagyobb kockákra, és sózzuk be ízlés szerint A cukkinit szeleteljük fel vastagabb szeletekre és sózzuk meg enyhén.
  2. A hagymákat tisztítsuk meg majd vágjuk ketté.
  3. Fűzzük fel a pálcára a hagymát, a húst illetve a cukkinit.
  4. Tegyük bele egy tepsibe a felfűzött saslikot majd locsoljuk meg olíva olajjal.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon süssük készre.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails