2011. június 23., csütörtök

Hideg meggykrémleves citromfagylalttal

A múltkor készített citromfagylaltból pont annyi volt még a mélyhűtőmben, amennyi egy hideg gyümölcsleves mellé kívánkozott. Nagyon jól illik a meggyleveshez a citromfagyi, de más fagylalttal, például vaníliával is érdemes kipróbálni. Magát a leves készítést nagyon könnyen megoldottam, egyszerűen összeturmixoltam a gyümölcsöt egy kis tejjel. Mivel frissen fogyasztottuk, nem főztem, vagy forraltam, így biztos, hogy az értékes vitaminok is benne maradtak. Ez a leves meleg nyári napokon könnyed, hűsítő fogásnak ígérkezik.




Hozzávalók:
30 dkg meggy
4 dl tej
ízlés szerint folyékony vagy egyéb édesítőszer
fagylalt a tálaláshoz




  1. A meggyet magozzuk ki.
  2. A meggyet és a hideg tejet tegyük turmixgépbe és turmixoljuk össze.
  3. Amennyiben szükséges édestísük ízlés szerint.
  4. Tálaljuk fagylalttal.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails