Hozzávalók:
6 dl tejszín
4 db tojás
60 dkg eper
folyékony édesítőszer
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá.
- A tojások sárgáját gőzfürdő felett egy kézi habverővel, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.
- A megtisztított epret botmixerrel pürésítsük össze. A tejszínt verjük kemény habbá.
- A tejszínbe keverjük bele a tojássárgáját, majd az epret. Édesítsük ízlés szerint, majd keverjük hozzá lazán a tojásfehérjét is.
- Töltsük formába, majd tegyük a fagyasztóba. Kb. 5 óra alatt gombocólható állagúra fog fagyni. Amennyiben tovább hűtjük, tálalás előtt kb 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni. Utána tökéletesen tudjuk majd adagolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése