2011. június 12., vasárnap

Epres semifreddo

Ezt a receptet az egyik legkedvesebb olvasóm kérésére teszem fel most a blogra. Terveztem ugyan már egy ideje, hogy elkészítem, de valószínű, hogy ha nem érkezik most ez a külön kérés, akkor az idei eperszezonban már nem készül el. Ajánlom Mindenkinek, aki fagylaltkészítő gép nélkül szeretne krémes, könnyű, hűsítő desszertet készíteni, és természetesen szeretettel küldöm az olvasómnak a föld naposabb oldalára!



Hozzávalók:
6 dl tejszín
4 db tojás
60 dkg eper
folyékony édesítőszer
  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. A tojások sárgáját gőzfürdő felett egy kézi habverővel, folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be.
  3. A megtisztított epret botmixerrel pürésítsük össze. A tejszínt verjük kemény habbá.
  4. A tejszínbe keverjük bele a tojássárgáját, majd az epret. Édesítsük ízlés szerint, majd keverjük hozzá lazán a tojásfehérjét is.
  5. Töltsük formába, majd tegyük a fagyasztóba. Kb. 5 óra alatt gombocólható állagúra fog fagyni. Amennyiben tovább hűtjük, tálalás előtt kb 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni. Utána tökéletesen tudjuk majd adagolni.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails