Hozzávalók:
3 tojássárgája
4 ek nyírfacukor
3 dl tej
4 dl tejszín
25 dkg mascarpone
20 dkg mák
folyékony édesítőszer ha szükséges ízlés szerint
- A tojásokat válasszuk szét. Adjunk hozzá a tojások sárgájához egy evőkanál nyírfacukorot és gőzfürdő felett, folyamatos kevergetés mellett egy kézi habverővel sűrítsük be.
- A mákot daráljuk meg 3 ek nyírfacukorral együtt, majd a 3 dl tejjel főzzük össze. Hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le. Szerencsés ezt folyamatot a fagylalt készítés előtti napon elkészíteni, hogy jól lehűljön.
- A mákos masszához keverjük hozzá a hideg tejszínt és a mascarponét. Ezután keverjük hozzá a besűrített tojássárgáját is. Amennyiben még szükséges édesítsük tovább folyékony édesítőszerrel. Én csak néhány cseppet adtam még hozzá.
- Töltsük bele fagyigépbe, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen.
4 megjegyzés:
Én ennek nagyon örülök, pláne hogy van olyan blog, ahol egészséges kaják közül tudok válogatni. Ezt már párszor meg is akartam írni. :) Ezt a receptet megjegyzem, mert a mákfagyit én nagyon szeretem. köszi szépen:)
Köszönöm! Örülök, hogy tetszenek a receptek.
Nincs fagyi gèpem:(
Anèlkül hogy kèszìtsem el?
Krisztina! El lehet úgy is készíteni, bár biztosan nem lesz annyira krémes, könnyű, mint a gépi fagyi. Mikor kezd a massza megfagyni habverővel keverd át többször, fagyásig (nagyjából fél óránként)
Megjegyzés küldése