2011. április 13., szerda

Epres túrótorta

A hétvégén az  Epres pohárdesszert  mellet a következő finomságot készítettem még. Jól sikerült túrótorta lett a végeredmény. Ajánlom azoknak, akik egy nagyon könnyű, igazán kellemes nyári desszertet szeretnének készíteni!




Hozzávalók:
0,5 kg krémes tehéntúró (Lidl) 
0,5 kg sovány túró
450 g joghurt
1 vaníliarúd
12 lap zselatin
50 dkg eper
folyékony édesítőszer




  1. A joghurthoz adjuk hozzá a vanílarúd kikapargatott magjait és lassú lángon kezdjük el összemelegíteni. Adjuk hozzá a krémes túrót, és az összetört túrót is, és melegítsük össze az egészet. Ne forraljuk!
  2. Édesítsük ízlés szerint.
  3. A zselatin lapokat áztassuk néhány percig hideg vízben, majd keverjük el a túrós masszában.
  4. Várjunk amíg kihűl és egy kicsit kezd dermedni.
  5. Tegyük át a túrós masszát egy tortaformába (Én 26 cm-eset használtam)
  6. Az epreket vágjuk össze nagyobb darabokra és tegyük bele a krémbe egyenletesen elosztva. Nyomkodjuk le az epreket annyira, hogy elmerüljenek a krémben:)
  7. Hűtőszekrényben dermesszük egy éjszakán keresztül.

1 megjegyzés:

Anazar írta...

Jajj nekem!
Joghurt, turo, szamoca,
jol jonne a pocakba...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails