Hozzávalók:
4 dl tejszín
4 dl tej
4 lap zselatin
1 vanília rúd
3-4 ek nyírfacukor vagy cukor
- A tejszínt és a tejet öntsük egy lábasba. Tegyük hozzá a cukrot valamint a vanília rúd belsejéből kikapargatott magokat. Dobjuk bele a vanília rudat, hogy az ízek onnan is a panna cottába kerüljenek:). Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.
- A zselatin lapokat áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és kevergessük addig amíg fel nem oldódik.
- Töltsük a panna cottát tetszőleges formájú edényekbe, poharakba.
- 4-5 órát tartsuk hűtő szekrényben, majd fogyaszthatjuk. Amennyiben ki kívánjuk borítani az edényből (Én így tettem) tartsuk az edényt fél percre melegvíz alá, és szépen ki fogjuk tudni borítani. Amennyiben nem sikerül könnyen, egy éles késsel nagyon finoman vágjuk körbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése