Az idei farsangi szezon a Mézeséleten se múlik el fánk nélkül. Mivel próbáltam egy könnyebb változatot készíteni, így a túrófánkra esett a választásom. Ti tudjátok, hogy melyik időszak pontosan a farsangi időszak?
Én nem tudtam pontosan és most utánanéztem:
"A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek."
Kellemes farsangolást, jó fánkozást:)
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg liszt
3 db tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
2 púpos ek cukor vagy cukorhelyettesítő
1 kis doboz tejföl (175g)
olaj a sütésheshez
- A túrót törjük össze és adjuk hozzá a többi hozzávalót.
- Dolgozzuk össze az egészet sima tésztává.
- Pihentessük a tésztát kb fél órát.
- Egy edényben forrósítsunk fel bőven olajat (ne legyen tűzforró)
- Formázzunk a tésztából tetszőleges nagyságú gömböket. Formázhatunk olajba mártott kanállal, vagy fagyikanállal, vagy nedves kézzel. Én kézzel formáztam kb dió nagyságú fánkokat.
- A megformázott gömböket tegyük az olajba, majd vegyünk vissza a sütési hőmérsékleten egy kicsit és süssük meg aranybarnára.
Tálaljuk porcukorral, lekvárral, édes tejföllel vagy ezek kombinációival.
Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Farsang
2 megjegyzés:
Vittem a receptet, jól néz ki, egyszerű, gondolom finom volt:-)))
Igen, nagyon finom volt:) Remélem, hogy Neked is ízlik majd!
Megjegyzés küldése