6 dl tejszín
6 dl tej
6 lap zselatin
5 ek méz
3 ek mák
- A tejszínt és a tejet öntsük egy lábasba. Tegyük bele a mézet és a darált a mákot. Kevergessük el, és forraljuk fel az egészet.
- A zselatin lapokat áztassuk 5 percig hideg vízbe, majd tegyük bele a felforralt alapba és keverjük addig amíg fel nem oldódik.
- Töltsük a panna cottát tetszőleges formájú edényekbe vagy poharakba.
- Várjuk meg amíg kihűl, majd 4-5 órát tartsuk hűtő szekrényben. Amennyiben ki kívánjuk borítani az edényből (Én így tettem) tartsuk az edényt fél percre melegvíz alá, és szépen ki fogjuk tudni borítani.
2 megjegyzés:
Bájos fotó, jó hangulat:)) Gratulálok! Én a mákot talán megpirítanám és úgy tenném bele szerintem az meg fokozná a hatást!
Szuppper!!!!
Köszönöm! Ez eszembe se jutott, ugyanis még soha nem pirítottam mákot:) Ki fogom egyszer úgy is próbálni.
Megjegyzés küldése