Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
4 ek tejföl
20 dkg cukor
25 dkg mák
5 ek liszt
fél kk fahéj
1, 5 dl tej
1 csipet só
1 sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
kb 2 dl baracklekvár
50 dkg mascarpone
3 dl tejszín
6 lap zselatin
5 ek porcukor
csokiforgács a torta tetejére
- A mákot 10 dkg cukorral összekeverve daráljuk meg.
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipetnyi sóval verjük kemény habbá.
- A tojások sárgáját a maradék 10 dkg cukorral keverjük ki habosra majd adjuk hozzá a tejfölt, a tejet, a mákot, a lisztet, a sütőport és a fahéjat. Keverjük ki simára az egészet.
- Keverjük hozzá óvatosan a tojások fehérjét.
- A masszát osszuk 3 egyenlő részre, majd sütőpapírral kibélelt tortaformában 200 fokon egyesével süssük meg a tortalapokat. Én úgy szeretem ha egyesével vannak megsütve a tortalapok, mert szerintem úgy szebb belőle az elkészült torta, arról nem is beszélve, hogy akkor nem kell a torta szétvágásával manőverezni.
- A mascarponét keverjük ki a cukorral simára.
- A tejszínt verjük kemény habbá.
- Keverjük bele a tejszínt a mascarponés krémbe.
- Áztassuk be a zselatin lapokat hideg vízbe 5 percre, majd 3 ek vízbe melegítsük fel és keverjük hozzá a krémhez
- Tegyük le az első tortalapot egy tálra és kenjük le lekvárral, majd egy réteg krémet kenjünk a tortára. A következő tortalapot az előzővel megegyező módon kenjük meg. Ezt követően tegyük rá a harmadik lapot, kenjük meg krémmel a tetejét, valamint a torta oldalát.
- A csokoládéból késsel forgácsoljunk le darabokat, majd szórjuk a torta tetejére és az oldalára.
- Tegyük a tortát kb 20 órára hűtőszekrénybe, majd fogyaszthatjuk.
2 megjegyzés:
JézusMária, de gusztusos!!!!!!!
Maradt belőle egy falatka, annyira kívánatos!!!
Köszönöm! Sajnos nem maradt belőle...(:
Megjegyzés küldése