2013. január 20., vasárnap

Balzsamecetes-tejfölös céklasaláta


Íme, ezennel megmutatom a kedvenc céklás salátámat Nektek!

Azt hiszem, hogy idejét se tudom már, hogy már mióta készülök közzétenni itt a blogon is ezt a salátát, de aztán valamiért mindig elmaradt. Hol nem volt időm, esetleg kedvem fotózni, hol pedig egyszerűen túlságosan hamar elfogyott, egyszóval mindig közbejött valami:)


Aki szereti a céklát annak azt hiszem, hogy csak annyit üzennék, hogy kötelező kipróbálni! Mi most szimpla rántott húshoz fogyasztottuk, de sokféle húsos fogáshoz illik. Önmagában is finom, vagy mondjuk egy jófajta finom pirítóshoz is el tudom képzelni!


Hozzávalók:
50 dkg főtt, tisztított cékla
3 dl sűrű tejföl

kb 3 ek balzsamecet
kb 2 ek cukor (nyírfacukrot használtam)

  1. A céklát főzzük puhára.
  2. Tisztítsuk meg a céklát majd kockázzuk fel kb 1x1 cm-es kockákra.
  3. Keverjük ki krémesre a tejfölt a balzsemecettel, a cukorral és a sóval.
  4. Keverjük össze a céklát a tejfölös keverékkel.
  5. Lehűtve tálaljuk.



2 megjegyzés:

Konyhavirtuóz írta...

Csodás fotókat készítesz, és az ételek is nagyon tetszenek! Már több receptet elmentettem tőled, alkalmasint majd kipróbálom.

Erika írta...

Csodás képek, finom saláta!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails