2014. március 5., szerda

Fetás-tejszínes spagetti

Igazság szerint még múlt héten szerettem volna ezt a receptet hozni, de aztán minden napra jutott valami ami miatt nem jutottam a blogom közelébe.

Sebaj! Ez nem egy olyan recept ami néhány nap miatt aktualitását veszítené, nem egy szezonális fogás. Feta, tejszín, és jóféle tészta szerencsére mindig kapható, így bármikor elkészíthető, ha egy gyors és finom fogást szeretnénk készíteni!


Hozzávalók (50 dkg tésztához):
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olíva olaj
bors

bazsalikom
20 dkg feta
2 dl tejszín

grana padano/parmezán a tálaláshoz


  1. A hagymát kockázzuk össze és olíva olajon dinszteljük meg. 
  2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és futtassuk meg. 
  3. Tegyük fel a tésztát főni.
  4. Kevergetés mellet adjuk hozzá a hagymához a tejszínt és az összemorzsolt fetát. Sózzuk és borsozzuk valamint ízlés szerint és ízesítsük bazsalikommal és főzzük össze. 
  5. Szűrjük le a tésztát és tegyünk félre a tészta főzővízéből. Kevergetés és mellet hígítsuk a szószt a tészta főzővízével (kb 2-2,5 dl) kellemes sűrűségűre.
  6. Keverjük össze a kifőtt tésztát a szósszal és reszeljünk a tetejére grana padano/parmezán-t.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails