Hozzávalók:
1, 5 kg oldalas
2 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
5 babérlevél
bors
2 ek mustár
1 tk erős paprika ( pl. chili vagy erős pista)
só
- Az oldalast daraboljuk fel, majd majd tegyük egy lábasba és öntsük fel hideg vízzel.
- Adjuk hozzá a 2 fej vöröshagymát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a babérlevelet és a borsot.
- Sózzuk ízlés szerint, és tegyük fel lefedve lassú lángon főni.
- Amikor már majdnem készre főtt hagyjuk a lében kihűlni.
- Vegyük ki a húsdarabokat a léből és készítsük el a pácot.
- A levet szűrjük le, a babérleveleket távolítsuk el. A megfőtt hagymákhoz adjuk hozzá a mustárt és az erős paprikát és borsozzuk ízlés szerint. Amennyiben még szükséges sózzuk meg.
- Turmixoljuk össze a szószt és forgassuk meg benne az oldalas szeleteket. Süthetjük rögtön is, de jót tesz a húsnak, ha hagyjuk pácolódni, akár egy éjszakát is.
- Lefedve, 200 fokon süssük készre, amikor megsült pirítsuk meg a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése