Gondoltam megmutatom Nektek is, hátha kedvet kaptok hozzá! Az történt, hogy sikerült egy finom szendvicset készítenem vasárnap, az otthon található maradék alapanyagokból.....:)
Mivel a szombati napom elég elfoglalt volt, így egy gyorsan elkészíthető étel volt az ebédünk. A csirke a lehető legegyszerűbben sóágyon sült, melyhez majonézes vöröskáposzta volt a köret.
Másnapra maradt a csirkéből és a káposztából is, így ezek kerültek a képeken látható szendvicsekbe egy kis ruccolával fűszerezve.
Természetesen nemcsak "maradékból" készíthetjük, szerintem érdemes pusztán a szendvics kedvéért is nekiállni. Viszonylag gyorsan elkészülünk vele ha csirkemellet választunk hozzá. Próbáljátok ki, nagyon finom!
Hozzávalók (kb 8 szendvicshez):
8 szelet kenyér5 dkg ruccola
1 csirkemell
olíva olaj
só bors
1 kisebb fej vöröskáposzta negyede
1,5 dl tejföl
1 ek majonéz
balzsamecet
édesítőszer
só
mustár
- A csirkemellet szeleteljük fel. Öntsünk olívaoljat egy serpenyőbe és tegyük bele a csirkemell szeleteket. Sózzuk, borsozzuk és süssük készre.
- A káposztát reszeljük le vékony szeletekre. Sózzuk be kevés sóval. Hagyjuk kb fél óráig állni.
- A tejfölt a majonézzel, a mustárral, balzsamecettel illetve az édesítőszerrel keverjük ki simára.
- Keverjük bele a káposztát a majonézes szószba.
- Állítsuk össze a szeletelt csirkehúsból, a káposzta salátából és a ruccolából a szendvicsünket
2 megjegyzés:
Guszta, igazi ínyenc szendvicsek.
Köszönöm:)
Megjegyzés küldése