2013. január 29., kedd

Csirkés-majonézes lilakáposztás szendvics

Gondoltam megmutatom Nektek is, hátha kedvet kaptok hozzá! Az történt, hogy sikerült egy finom szendvicset készítenem vasárnap, az otthon található maradék alapanyagokból.....:)


Mivel a szombati napom elég elfoglalt volt, így egy gyorsan elkészíthető étel volt az ebédünk. A csirke a lehető legegyszerűbben sóágyon sült, melyhez majonézes vöröskáposzta  volt a köret. 
Másnapra maradt a csirkéből és a káposztából is, így ezek kerültek a képeken látható szendvicsekbe egy kis ruccolával fűszerezve. 

Természetesen nemcsak "maradékból" készíthetjük, szerintem érdemes pusztán a szendvics kedvéért is nekiállni. Viszonylag gyorsan elkészülünk vele ha csirkemellet választunk hozzá. Próbáljátok ki, nagyon finom!


Hozzávalók (kb 8 szendvicshez):
8 szelet kenyér
5 dkg ruccola
1 csirkemell
olíva olaj
só bors

1 kisebb fej vöröskáposzta negyede
1,5 dl  tejföl
1 ek majonéz
balzsamecet
édesítőszer

mustár

  1. A csirkemellet szeleteljük fel. Öntsünk olívaoljat egy serpenyőbe és tegyük bele a csirkemell szeleteket. Sózzuk, borsozzuk és süssük készre.
  2. A káposztát reszeljük le vékony szeletekre. Sózzuk be kevés sóval. Hagyjuk kb fél óráig állni.
  3. A tejfölt a majonézzel, a mustárral, balzsamecettel illetve az édesítőszerrel keverjük ki simára.
  4. Keverjük bele a káposztát a majonézes szószba.
  5. Állítsuk össze a szeletelt csirkehúsból, a káposzta salátából és a ruccolából a szendvicsünket

2 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Guszta, igazi ínyenc szendvicsek.

Mézesélet írta...

Köszönöm:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails