Aztán változtak a dolgok....egyszer nekiálltam fasírtot készíteni és sikerült úgy elkészítenem, ahogy már Nekem is ízlik. Rájöttem, hogy a hús állaga Nálam a kulcskérdés, ugyanis úgy szeretem ha a hús minél homogénebb és kétszer van megdarálva, így ezt a lépést sosem hagyom ki. Sokan tesznek fokhagymát bele, Én ezt kihagyom, valamint zsemlemorzsába se szoktam megforgatni.
Hozzávalók:
1 kg darált sertéshús (combot használtam)
2 vöröshagyma
só
bors
2 tk pirospaprika
3 tojás
2 szikkadt zsemle vagy kenyér
tej a zsemle áztatásához
olaj a sütéshez
- A szikkadt zsemléket áztassuk be tejbe és hagyjuk addig állni, amíg megpuhulnak.
- Nyomkodjuk ki a zsemlékből a felesleges tejet.
- A hagymát szeleteljük fel apróra.
- Keverjük össze a darált húst a kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott hagymával és a tojással, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Alaposan gyúrjuk össze a masszát.
- Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat.
- Nedves kézzel formázzunk a masszából kisebb gombócokat.
- Süssük ki a fasítrgolyókat félidőben megforgatva az olajban.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése