2012. július 27., péntek

Mascarponés csokoládéfagylalt

Végre itt van ismét az igazi jó idő, és ezzel egyidejűleg aktuálissá válnak a jó kis fagyireceptek is! A következő csokis-mascarponés variáció alapreceptje a jól bevált csokifagyim volt, lényegében csak tovább turbóztam egy kis mascarponéval. Nekem mindkét variáció ízlett, nehezen tudnék választani a kettő közül.....  



Hozzávalók:
2 dl  tejszín 
3 dl tej
15 dkg mascarpone    
5 ek holland  kakaópor
3 dkg magas kakótartalmú étcsokoládé
4 tojássárgája
10 dkg cukor vagy cukorhelyettesítő



  1. Adjuk a tojássárgájákhoz a cukrot, majd habverővel keverjük ki krémesre.
  2. A tejszínt és a tejet melegítsük fel, majd tördeljük bele a csokoládét és tegyük bele a kakaóport. Olvasszuk össze, és keverjük ki simára. 
  3. Lassú lángon  forgassuk hozzá a tojásos-cukros keveréket és sűrítsük össze az egészet. Amennyiben még szükséges édesítsük tovább ízlés szerint.
  4. Keverjük hozzá a mascarponét.
  5. Hagyjuk kihűlni, majd hűtsük le a fagylaltalapot.
  6. Készítsük el a géppel a fagylaltot, majd ha elkészült tegyük a fagyasztóba, hogy gombócolhatóvá dermedjen



Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails