Csülköt szerettem volna hétvégén készíteni, de nem kaptam megfelelően szép darabot, így aztán maradt a "B terv" és a mélyhűtőben lévő tarja készült felhasználásra. Először arra gondoltam, hogy az egyik kedvencemet mustáros tarját készítek, de aztán elvetettem az ötletet és inkább egyben sütöttem meg a húst.
Mostanában viszonylag gyakran készítek különféle húsokat egyben sütve különféle ízesítéssel, fűszerezéssel. Az oka egyszerű: gyors, finom és egyszerű:)
Hozzávalók:
1 kg sertés tarja
30 g színes bors
5 ek mustár
só
- A tarját sózzuk be, majd 2-3 órát hagyjuk állni.
- A borsot törjük össze és keverjük össze a mustárral.
- Kenjük be a húsdarabot körbe a a borsos-mustáros keverékkel.
- Helyezzük egy lefedhető sütőtálba, majd lefedve, 150 fokon süssük készre kb 3 óra alatt.
- Szeletelés előtt pihentessük legalább fél órát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése