2011. március 23., szerda

Vanília puding

Mostanában többször is készítettem olyan ételeket, melyeket már évek óta tervezek kipróbálni, de aztán mindig elmaradtak. A házi puding készítés is ilyen volt Nálam. Nem mintha, hetente főztem volna itthon eddig pudingot... de azért néha-néha előfordult. Elsőként egy vaníliás változattal indítottam, és elmondhatom, hogy istenien sikerült. Nagyon egyszerű és nagyszerű dolog a puding készítés. Nagyjából 10-20 másodperccel tart több ideig az elkészítése, mintha kinyitnánk egy zacskó pudingport. Egy biztos, soha többet nem fogok kész pudingport venni.





Hozzávalók:
1 db vanília rúd
5 dl tej
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 tojás sárgája
folyékony édesítőszer (mézzel még finomabb lehet...!)

 


  1. A tojás sárgáját a keményítővel és egy kis tejjel keverjük ki simára.
  2. A vanília rúd belsejéből kikapargatott magokkal együtt forraljuk fel a tejet, és édesítsük ízlés szerint.
  3.  A forró tejbe folytonos keverés közben adjuk hozzá a tojásos keveréket és az egészet addig  kevergessük amíg besűrűsödik.
  4. Tetszőleges formájú poharakban edényekben dermesszük.

1 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon guszta! Ez az IGAZI vaníliás puding :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails