Hozzávalók:
15 dkg Master Mix
15 dkg sima liszt
2 csomag sütőpor
1 kk só
folyékony édesítőszer
7 dl tej
2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
- A hozzávalókat robotgéppel keverjük ki simára, majd pihentessük kb fél órát. A hagyományos palacsinta tésztához képest sűrűbb tésztát fogunk kapni.
- Olajozzuk meg egy kicsit a palacsinta sütőt, és egy merőkanál tésztát öntsünk a forró serpenyőbe. Mivel a palacsinta massza elég sűrű, így nem fog szétfolyni teljesen a serpenyőben. A serpenyő mozgatásával, vagy egy lapáttal segítsük a massza egyenletes eloszlását. A palacsinta átmérője ne legyen akkora, mint a hagyományos sütőé.
- Süssük meg a palacsinták mindkét oldalát 1-2 perc alatt aranybarnára.
3 megjegyzés:
Nagyon megkóstolnám,nagyon guszta.
Én elkészítettem és tökéletes!
Bravó kedvenc gasztro-bloggerem!
Várom a továbbiakat ;-)
Puszi Görögországból!
Örülök, hogy ízlett! Hétvégén jön amit kértél, az alapanyagok már a hűtőben várakoznak:)
Megjegyzés küldése