A tortát készítsük el fogyasztás előtt 18-24 órával, hogy a lapok szépen megpuhuljanak!
Hozzávalók a tésztához:
9 tojás
27 dkg liszt
27 dkg cukor
A tortához 3 lapot kell egyesével sütni. Én mindig külön sütöm meg a tortákhoz a lapokat, mert így szebbek, és szerintem egyszerűbb is hogy nem kell keresztben szétvágni. Nekem legalábbis ez a művelet nem szokott mindig tökéletesen sikerülni.
- 3 egész tojást 9 dkg cukorral keverjünk habosra. Addig keverjük amíg teljesen krémes lesz, és szinte kezd kifehéredni.
- Szitáljunk bele 9 dkg lisztet, és lazán keverjük el.
- Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában süssük készre. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, egészen világosnak kell még lenni a tészta tetejének. Tűvel, vagy késsel ellenőrizzük, hogy nem ragad-bele a tészta.
- A másik két lapot is süssük meg az előzővel megegyező módon
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg mascarpone
2 dl tejszín
6 lap zseltain
30 dkg tejcsokoládé
kevés fehércsokoládé a torta díszítéshez- A tejszínt verjük fel habbá
- A csokoládét vízfürdő felett olvasszuk fel.
- Keverjük ki krémesre a mascarponét, majd keverjük el benne a megolvasztott csokoládét.
- A csokis krémhez lazán keverjük hozzá a tejszínhabot.
- A zselatin lapokat áztassuk be hideg vízbe 5 percre.
- Az előkészített zselatin lapokat vegyük ki a vízből, majd 3 evőkanál meleg vízben keverjük el, és adjuk hozzá a krémhez.
- Keverjük át lazán a krémet, majd kb fél órára tegyük be a hűtőbe. Addigra kicsit már kezd összeállni a krém jobban lehet majd vele dolgozni.
- A krémmel kenjük meg a lapokat, valamint a torta tetejét és az oldalát.
- Díszítsük fehér csokoládé forgáccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése