2010. december 5., vasárnap

Advent 2010

Szombat délután úgy alakult, hogy kénytelen voltam elmenni egy pár nagyobb boltba, bevásárlóközpontba. Nevezetesen Lidl, Dechatlon, Tesco kört kellett végigfutni. Nagy hiba volt.... de sajnos fontos volt. Nem szoktam hétvégén vásárolni, ha csak egy mód van rá. Az igazság az, hogy nagyon rövid idő alatt nagyon fel tudom magam bosszantani. Volt már rá példa, hogy a vásárlás felénél, vagy éppen a pénztárnál a nagy sorban feladtam a dolgot és távoztam. Igazából a "turista vásárlók" tudnak a legjobban dühíteni. Tudjátok, akik hétvégénként kikapcsolódni járnak az üzletekbe és veszik, ha kell, ha nem, az olcsó, silány akciós termékeket.
Gondoltam, hogy nagyon sokan lesznek így ünnepek előtt, de azt azért nem, hogy ennyien. Meggyőződésem egyébként, hogy évről-évre egyre rosszabb a helyzet így ünnepek előtt. Elkeserítő hogy az üzletek számának növekedésével egyenes arányban áll az egy boltra jutó vásárló közönség. Nekem legalább is -válság ide, vagy oda- abszolút ez jön le. És vesszük/ik a szemetet....
A jellemző pedig az, hogy az emberek ingerültek, kapkodnak és egyáltalán nem figyelnek egymásra. Nagyon komoly harcokat vívnak már a parkolókban csakis azért, hogy pár méterrel közelebb álljanak meg a bejárathoz. Vásárlás közben meg ahelyett, hogy legalább közösen a néznék meg, hogy mit szándékoznak megvenni, veszekednek és "elegük van az egészből és egymásból is". Bizony több ilyen esetet, és mondatot is volt szerencsénk elcsípni.


100 -150 évvel ezelőtt vajon  mi volt elérhető azok közül, melyek a kosarunkban vannak? Abban az időben pedig mennyivel egészségesebben élt  mindenki. Elgondolkodtató......

Továbbá szinte minden termék minősége elkeserítő melyeket a nagy áruházakban árusítanak, és itt nemcsak az élelmiszerekről beszélek. A pénztár felé menet megnéztünk közelebbről egy pár terméket (bútort, ruhát, lakástextílt). Egyenesen felháborító, hogy miket akarnak eladni, illetve miket adnak el, mert megveszik. Így karácsony előtt meg még tovább hatványozóik ez a helyzet.
Biztos, hogy ez kell Nekünk?
Erről szól a karácsony és az ünnepek előtti előkészületek?

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails