2010. december 16., csütörtök

Tejszínes gombás tagliatelle

Egész héten nagyon elfoglalt voltam, így nem sok időm maradt se arra, hogy boltba menjek se arra, hogy sok időt fordítsak a főzésre. Még jó, hogy vannak a tarsolyomban olyan finom ételek is, melyek 10-15 perc alatt simán elkészíthetőek.  Néhány ilyen "villámételre" mindig fel vagyok készülve alapanyag ügyileg, így a vásárlással sem kellett most időt töltenem. Ráérősebb napokon saját készítésű tésztát és friss gombát használnék, de ezek híján is tökéletes vacsora volt.



Hozzávalók:
40 dkg tagliatelle
4 dl tejszín
2 szelet füstölt szalonna
5 gerezd fokhagyma
bors
oregano

290 g vegyes gomba konzerv (aldiban kaphatót használtam: laskagomba, kínai ízletes tőkegomba, csiperke, csíkos bocskorgomba vannak benne)
reszelt sajt a tetejére

  1. Tegyük fel forrni a vizet, és főzzük ki a tésztát. Amíg felforr a víz bőven el is tudunk mindent készíteni.
  2. A szalonnát kockázzuk fel apróra és süssük meg ropogósra.
  3. Öntsük hozzá a megmosott gombát a szalonnához és forgassuk össze.
  4. Adjuk hozzá a fokhagymanyomón áttört fokhagymát,  ízesítsük oreganóval, borssal valamint ha szükséges sózzuk is. 2-3 perc alatt főzzük össze.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt, de már ne főzzük tovább.
  6.  A kifőtt tésztára tegyünk a szószból,  és szórjunk rá reszelt sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails