Számomra a gyros egy olyan ételnek számít ami csak Görögországban az igazi. Tudom, persze, hogy sok étel a saját hazájában, az ott termett alapanyagokból a legízletesebb, de ez Nálam valahogy a gyrorsra fokozottan érvényes. Ezenkívül valahogy annyira, de annyira nincs bizalmam az itthon árult változatokhoz, hogy nem is szoktam kipróbálni sehol sem. Így hát, görög gyros híján nem maradt más hátra, minthogy itthon készítsem el a saját variációmat. Ezt legalább biztos, hogy fenntartások nélkül fogjuk fogyasztani. Bátran állítom, hogy saját készítésű pitával és tzatzikivel vagy szósszal ez a gyros is megállja a helyét.
Hozzávalók (nem írok pontos mennyiséget a zöldségekhez, mindent ízlés szerint pakolhatunk a pitába)
60 dkg csirkemellsült burgonya
lilahagyma
paradicsom
uborka
Hozzávalók a hús pácolásához:
2 tk só
fél tk fahéj
1 tk bors
fél tk gyömbér
1 tk rozmaring
3 tk oregano
4 gerezd fokhagyma
fél fej lilahagyma
0.5 dl olivaolaj
- A csirkemellet szeleteljük fel kb 5x1 cm-es darabokra.
- A fokhagymát és a vöröshagymát pépesítsük össze és keverjük össze az olívaolajjal és a többi fűszerrel és a sóval.
- Adjuk hozzá a csirkemellet ás keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe és pácoljuk legalább 3-4 órán keresztül.
- Egy nagyobb serpenyőbe öntsünk kevés olívaolajat és süssük meg benne a húst. Egy picit pirítsuk is le a végén, úgy lesz az igazi.
4 megjegyzés:
http://varosban.blog.hu/2011/04/26/a_legjobb_budapesti_gyros_nyomaban_gyradiko
ide látogass el egyszer, ha megteheted! :)
Nagyon szuper a blogod . Gratulálok hozzá :)
Nagyon szuper a blogod . Gratulálok hozzá :)
Köszönöm:)
Megjegyzés küldése